Pakkende koppen voor je website

Kwalitatief goede webteksten worden altijd gevonden door Google. Sta daarom stil bij je webteksten. Bepaal de juiste keywords, schrijf een passende webtekst, krachtige koppen en geef in begrijpelijk Nederlands antwoord op de vraag van je bezoeker.

De title-tag is het belangrijkste

Beschrijf in ongeveer 65 karakters wat je doet voor je klanten. Maak een krachtige zin waarin je de 2 belangrijkste keywords gebruikt.

De meta-description is nog belangrijker

De is het stukje tekst dat wordt getoond in zoekmachines. Op basis hiervan beslist een bezoeker op hij je pagina zal bezoeken of niet. Essentieel dus om hier de juiste woorden te kiezen.

Geef elke pagina op je website een unieke waarin je kort – 2 à 3 zinnen – vertelt welke informatie op die specifieke pagina staat.

Geef de overige koppen de juiste tags mee

Google hecht waarde aan de tags. Geef deze tags dus mee aan je koppen en tussenkoppen in je webtekst zelf.

Val met de deur in huis

Vertel het belangrijkste eerst. De eerst zin wordt namelijk gelezen, de rest misschien niet meer. In je welkomszin geef je antwoord op de vraag wat je verkoopt en wat de bezoeker daar aan heeft. Zet de belangrijkste keywords vooraan in de zin.

Schrijf informatieve koppen

Een groot percentage van de bezoekers leest alleen de koppen. Zorg er dus voor dat de koppen  een samenvatting zijn van je kernboodschap. Misschien niet zo mooi, maar je boodschap komt wel over. Liever saai en duidelijk dan creatief en ongelezen.

Schrijf geen mooie volzinnen en gebruik geen overbodige woorden zoals lidwoorden en voegwoorden. Die nemen alleen maar kostbare plaats in.

Verplaats je in de bezoeker

Mensen zoeken iets op internet. Ze hebben een vraag, zoeken informatie of zoeken een oplossing voor hun probleem. Vraag jezelf dus af wat ze zoeken en maak in je koppen duidelijk het antwoord te vinden is in de daarop volgende alinea.

Activeer keywords met een werkwoord

‘Gebruik deze stoel’ of ‘schrijf je in voor de beste training’ zetten aan tot actie.

365 dagen inspiratie voor nieuwe content?


Iedereen wil gehoord worden! Daarom help ik ondernemers met een succesvolle contentstrategie waarmee ze tijd besparen én een groter podium creëren.

Meer bezoekers, meer volgers, meer klanten, minder tijd en vooral minder gedoe.

Meer weten? Mijn nieuwsbrief is een goed begin ⬇

* Je ontvangt de nieuwsbrief maandelijks. Uitschrijven kan met één klik.